menu

Internationaal 

Seminars in Jerevan, Tbilisi, Istanboel en Sint Petersburg

Vanaf het jaar 2000 heb ik contact met de enige vrijeschool in Armenië, in de hoofdstad Jerevan. Regelmatig was ik er enkele weken met een vrijeschoolleerkracht. Ik heb er de lier geïntroduceerd, voor het lerarencollege 2 lier- en fluitseminars gegeven, en het muziekonderwijs ondersteund in alle klassen.

In de herfst van 2007 ben ik geweest met de opdracht de muziektherapie op gang te brengen voor de heilpedagogische kinderen en jongeren, het project Mayri.

In 2008 is een delegatie 3 weken in Nederland geweest om kennis te maken met onze zorg voor personen die speciale zorg nodig hebben.

Inmiddels is er een Armeense muziektherapeute die de opleiding tot muziektherapeut in Moskou heeft afgerond. In 2014 is het Centrum Mayri zelfstandig geworden in een eigen gebouw waar kinderen en jongeren met een beperking kunnen leren en werken.

Van 2008 tot 2015 was ik voor het Internationaal Hulpfonds ambassadeur van Oost-Europa en de Kaukasus, waaronder Armenië en Georgië vallen. Ik gaf seminars in Jerevan, Tbilisi, Istanboel en Sint Petersburg.

Op uitnodiging van de Üsküdar Universiteit (hier is een nieuwe richting muziektherapie) gaf ik in mei 2015 een seminar over het werken met vluchtelingen. Dit kon ik doen dankzij een cursus Narratieve therapie die ik in Srebrenica heb gevolgd over het werken met grote groepen getraumatiseerde mensen.

www.internationaalhulpfonds.nl